Akkermansgilde pakt groot uit met 425-jarig bestaan

Print
Akkermansgilde pakt groot uit met 425-jarig bestaan

De verkoop van het speciale jubileumspeldje is al gestart. Afbeelding: Akkermansgilde

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Het Akkermansgilde maakt zich op voor een daverend jubileumfeest. De Venlose schutterij is hard op weg naar het 425-jarig bestaan in 2019 en gaat dit jubileum op grootse wijze vieren in het weekeinde van 11 en 12 mei.

De festiviteiten zullen zich grotendeels afspelen op het plein voor het Limburgs Museum waar een grote spiegeltent verrijst, en in het Julianapark. Zaterdag 11 mei wordt er gestart met een kindermiddag gevolgd door een gratis toegankelijke Venlose feestavond in de tent met optredens van bekende artiesten uit de stad en daarbuiten.

Zoals onlangs al werd aangekondigd, trekt daags erna een groots opgezette historische optocht door de binnenstad. Hieraan zullen ongeveer zestig groepen uit Nederland, België en Duitsland deelnemen. Blikvangers zijn de reuzengroepen, die enkele maanden geleden ook in Roermond te bewonderen waren. Waaronder uiteraard het Akkermansgilde zelf met zijn metershoge poppen van de stadsstichters Flujas en Guntruud. Verder tal van schutterijen, gildes en Schützenvereine uit de drie buurlanden, muziekgezelschappen uit Venlo en een aantal spectaculaire optochtgroepen.

Om dit alles te bekostigen heeft het Akkermansgilde een speciaal speldje laten maken van het jubileumlogo. De pin is voor 5 euro verkrijgbaar bij het VVV kantoor, Plus Benders in Venlo en Blerick, FotoKino Linders (Klaasstraat), Primera Venlo (Maasstraat), Pasch (Vleesstraat), Primera Blerick en Het Wijnhuis (winkelpassage Onder de Wieën) en makelaarskantoor VeTeBe in Venlo en Tegelen. Daarnaast zijn de leden van het Akkermansgilde eveneens gestart met de verkoop. Het speciale jubileumspeldje is ook online te bestellen op de website van de schutterij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →