'Max Verstappen kan gooi doen naar wereldtitel'

Print
'Max Verstappen kan gooi doen naar wereldtitel'

GP Spanje 2016. Afbeelding: AD

Max Verstappen is in het nieuwe Formule 1-seizoen een groot kanshebber voor de wereldtitel.

Dat zegt voormalig Formule 1-coureur en meervoudig Grand Prix-winnaar David Coulthard in een interview met Speedweek. „Ik denk dat de jonge Verstappen een van de weinige coureurs is die Hamilton in een rechtstreeks duel aan kan pakken. Laten we zien waar Red Bull mee komt, waar Verstappen over droomt en wat we willen zien als fans: een duel om de wereldtitel tussen Hamilton in de Mercedes, Vettel in de Ferrari en Verstappen in de Red Bull.”

Volwassen
Coulthard is van mening dat de Limburger een volwassen indruk maakt. „Zelfs nu hij nog wat ruwe randjes heeft. Hij heeft een stap terug gedaan en ineens was hij er weer. Ik weet zeker dat Max Verstappen in 2019 met een goede auto een gooi naar de wereldtitel kan doen.”

Geduchte concurrent
De Schot verwacht dat Red Bull in het nieuwe seizoen een geduchte concurrent zal zijn van Mercedes en Ferrari. „De wagen van Red Bull had in 2018 meer downforce dan welke auto dan ook. Wanneer de samenwerking tussen Honda en Red Bull brengt wat men verwacht, kan Max wat mij betreft een grote uitdager voor de wk-titel en Lewis Hamilton worden.”

 

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1