Abdijconcertino’s gewaardeerd onderdeel van Kerstmarkt Thorn

Print
Abdijconcertino’s gewaardeerd onderdeel van Kerstmarkt Thorn

De Abdijkerk in Thorn vormt de locatie voor de Abdijconcertino’s. Afbeelding: VIA Limburg

Thorn -

De Koninklijke Harmonie van Thorn verzorgt op zondagmiddag 16 december, tijdens de kerstmarkt, een afwisselende concertmiddag in de Abdijkerk in Thorn, onder de noemer Abdijconcertino’s.

Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen welkom om de optredens van diverse ensembles bij te wonen. De middag wordt geopend door het Lucia Kwartet uit Neeritter. Vanuit Myouthic, centrum voor kunst en cultuur, wordt er opgetreden door fluitensemble Flutabulous”, bestaande uit enkele getalenteerde leerlingen en docente Emmy Stultiens-Vries. De Koninklijke Harmonie van Thorn heeft voor de gelegenheid een groot koperensemble gevormd en speelt enkele werken van Bach en Corelli. Tussen de delen door kan worden geluisterd naar het verhaal van het meisje met de Zwavelstokjes, dat door Peter Bokken in Thorns dialect is vertaald en wordt verteld. Vanuit de Koninklijke harmonie van Thorn is er ook een saxofoonensemble samengesteld en een houtensemble zal enkele delen uit de Carmen Suite vertolken. Met een afwisselend programma, geheel in kerstsfeer, zal worden afgesloten door Transatlantic Brass. Het programma deze middag is doorlopend en de entree is gratis.

De Abdijconcertino’s vormen inmiddels een door publiek gewaardeerd onderdeel van de grote kerstmarkt in Thorn. Deze vindt plaats op zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Kerstmarkt en het volledige programma van de Abdijconcertino’s is te vinden op www.kerstmarktthorn.nl