Roda JC na grootste zege van seizoen aan kop in tweede periode

Print

Afbeelding: Orange Pictures

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond flink uitgehaald tegen TOP Oss.

Op bezoek bij de verrassende nummer vier van de eerste divisie boekte de ploeg uit Kerkrade de grootste overwinning van dit seizoen: 0-5. Dankzij deze fraaie zege nestelde Roda zich voorlopig aan kop van de tweede periode. 

Mooiste aanval
Bij rust stond er al een comfortabele 0-3 voorsprong op de borden. Mario Engels zette zijn ploeg na een paar minuten met een vrije trap op voorsprong. Roda trok zich daarna wat terug, maar bleef via de tegenstoot uitermate gevaarlijk. Een kwartier na de openingstreffer was het Van Velzen die prachtig raak schoot. De Amsterdammer rondde de mooiste Roda-aanval van het seizoen af met een geplaatst schot in de kruising. Vlak voor rust deed Nicky Souren er nog een schepje bovenop. Op aangeven van Engels maakte het 18-jarige talent zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

Lees ook: Alles klopt op heerlijk avondje Roda

Eigen doelpunt
In de tweede helft deed Roda de thuisploeg nog meer pijn. Na dik een uur spelen ging doelman Olij lelijk in de fout: de doorgaans betrouwbare keeper deed de bezoekers met een eigen doelpunt de 0-4 cadeau. Oss probeerde in de slotfase met wat wissels nog iets van een slotoffensief te forceren, maar het was Roda dat nog een keer scoorde. Mario Engels maakte vlak voor tijd zijn tweede van de avond en kroonde zich zo tot de nieuwe topscorer van de eerste divisie. 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger