Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Diverso in Nederweert: Kittige pepertjes en romige papjes

Bij Diverso, dat onlangs een Bib Gourmand ontving, is het gezellig druk onder de bruine balken. Afbeelding: De Limburger

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk - Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Diverso in Nederweert zijn smaakpapillen op hol? Het aantal gerechten is prima, de smaak is wisselvallig.

December is rood, zingen ze in veel keukens, een beetje Marco Borsato na-apend. De loper uitgooien en een goed glas wijn drinken, zoals de Italiaans-Nederlandse zanger doet, dat willen ze allemaal wel. Maar of december echt rood kleurt, bepalen de Michelinmannetjes. Die maken 17 december in hun rode gidsje bekend welke kok een ster krijgt. Een ster op je keukendeur doet de kassa extra rinkelen. Een ster eraf zorgt voor ander rood: van schaamte, want je behoort als kok niet meer tot de Champions ...