Levensgevaarlijke spoorwegovergang uit filmpje gaat definitief dicht

Print
Levensgevaarlijke spoorwegovergang uit filmpje gaat definitief dicht

Afbeelding: Prorail

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - De spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg in Geleen wordt vanaf maandag gesloten. Bij de onbewaakte overgang ontsnapte onlangs een tiener aan de dood toen hij net gemist werd door een aanstormende trein.

De schokkende beelden daarvan gingen deze maand viraal.

In overleg met de gemeente Sittard-Geleen heeft ProRail nu besloten deze onbewaakte spoorwegovergang met ingang van maandagmiddag 3 december te sluiten

Lees ook: Ernstige zorgen na bijna-drama van tiener op onbewaakte spoorweg

Toename
Aanleiding is „de toename van het aantal bijna-ongelukken bij deze oversteekplaats”. Fietsers worden omgeleid via de Elsenburglaan. De omleidingsroute zal met borden worden aangegeven.

In Sittard-Geleen liggen enkele onbewaakte spoorwegovergangen. De meest onveilige overgangen zijn de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen.

Tunnels
De gemeente Sittard-Geleen en ProRail willen deze onbewaakte spoorwegovergangen voor langzaam verkeer sluiten en in plaats daarvan tunnels aanleggen. De bouw van de tunnels staat gepland voor 2020 en 2021.

Lees ook: Het einde van de stilleoverweg