Motorclub Caloh Wagoh nu ook actief in Limburg

Een actie van de politie bij een clubhuis van Caloh Wagoh in Den Hoorn, in november.

Een actie van de politie bij een clubhuis van Caloh Wagoh in Den Hoorn, in november.© ANP

De motorclub Caloh Wagoh is sinds kort ook in Limburg actief. De club heeft in deze provincie een afdeling opgericht onder de naam Hermanos.

Redactie

Dat schrijft 1Limburg.

OnderzoekCaloh Wagoh wordt door politie en justitie beschouwd als een outlaw motorcycle gang. Justitie is bezig met een landelijk onderzoek tegen leden van de club. Er wordt gezocht naar bewijzen van criminele activiteiten.

In november werden de twee leiders van Caloh Wagoh aangehouden en waren er huiszoekingen op zo'n veertig plekken in Nederland. Daarbij nam de politie nog eens vijf verdachten mee.

ReuverVolgens 1Limburg wilde het nieuwe Limburgse chapter bijeenkomen in een café in Reuver, maar voelde de caféhouder daar niets voor. De burgemeester en de politiechef van de gemeente Beesel zouden een gesprek met leden van de club hebben gehad om te vertellen dat overtredingen van de wet niet worden geaccepteerd, meldt 1Limburg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee