Alberto Stegeman wint bijna kwart miljoen op pokertoernooi

Alberto Stegeman (midden) met het bordje én de cheque.© AD/Pokernews

Onderzoeksjournalist en tv-presentator Alberto Stegeman heeft vrijdagnacht in Amsterdam het prestigieuze pokertoernooi Master Classics of Poker Main Event gewonnen. Hij ging naar huis met een cheque ter waarde van 240.183 euro.

AD

In zijn vrije tijd is Stegeman, bekend van onder meer het tv-programma Undercover in Nederland en diverse onthullende documentaires, een verwoed pokeraar.Grote titelHij deed op diverse plaatsen in de wereld mee aan toernooien, maar heeft nu een hele grote titel op zijn naam gebracht. Het toernooi in Amsterdam geldt als het belangrijkste pokertoernooi van Nederland. Dit jaar was de 27ste achtereenvolgende keer dat het evenement plaatsvond. Het deelnemersveld bestond uit diverse nationale en internationale toppokeraars.

StrijdStegeman vocht vrijdagnacht in het Holland Casino in Amsterdam een bloedstollende strijd uit tegen de Duitser Kilian Kramer.

Twee pogingen waarbij Kramer all-in ging, werden gewonnen door Duitser. Echter bij de derde poging had Stegeman de betere hand en ging daardoor met de ruim 240.000 euro naar huis.