Leerlingen Stella Maris kijken virtueel mee aan ziekbed

Scholieren van Stella Maris keken met een virtuele bril naar zorghandelingen in het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Scholieren van Stella Maris keken met een virtuele bril naar zorghandelingen in het academisch ziekenhuis in Maastricht. © MUMC

‘Oh, wat bijzonder’ en ‘Kijk, daarachter is nog iets te zien!’ Scholieren van het Stella Maris College uit Meerssen bezochten onlangs virtueel een verpleegafdeling van het Maastricht UMC+.

Sjak Planthof

Diverse zorghandelingen werden in 360 graden in beeld gebracht in een Virtual Reality (VR) film. De scholieren maken deel uit van een pilotgroep en werden virtueel meegenomen naar een andere omgeving en maakten ‘echt’ deel uit van een verpleegkamer. Zonder het zorgproces of de privacy van patiënten te verstoren.

De productie van deze 360-graden film is een eerste test om zorg levensecht in beeld te brengen en te ervaren. Naast een bijzonder kijkje achter de schermen zijn er nog veel meer mogelijkheden, ook voor opleidingsdoeleinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee