Leerlingen Stella Maris kijken virtueel mee aan ziekbed

Print
Leerlingen Stella Maris kijken virtueel mee aan ziekbed

Scholieren van Stella Maris keken met een virtuele bril naar zorghandelingen in het academisch ziekenhuis in Maastricht. Afbeelding: MUMC

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Maastricht / Itteren / Rothem / Geulle -

‘Oh, wat bijzonder’ en ‘Kijk, daarachter is nog iets te zien!’ Scholieren van het Stella Maris College uit Meerssen bezochten onlangs virtueel een verpleegafdeling van het Maastricht UMC+.

Diverse zorghandelingen werden in 360 graden in beeld gebracht in een Virtual Reality (VR) film. De scholieren maken deel uit van een pilotgroep en werden virtueel meegenomen naar een andere omgeving en maakten ‘echt’ deel uit van een verpleegkamer. Zonder het zorgproces of de privacy van patiënten te verstoren.

De productie van deze 360-graden film is een eerste test om zorg levensecht in beeld te brengen en te ervaren. Naast een bijzonder kijkje achter de schermen zijn er nog veel meer mogelijkheden, ook voor opleidingsdoeleinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen