Beppie: 'Ik denk nog eerder aan die lieve man dan aan de buuttereedner'

© Jos Odekerken

"Verschrikkelijk. Wat een lieve, lieve man en wat een fijne collega.” Beppie Kraft hoorde het nieuws over de dood van Pierre Cnoops zaterdagmorgen in het Spaanse Rojales waar ze vrijdagnacht aankwam.

Ronald Coléé

"Door de jaren heen is een complete vriendschap ontstaan, maar ja we kwamen elkaar ook zo vaak tegen. Vorige week bij de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor hebben we elkaar nog stevig geknuffeld.”

OnvoorstelbaarDe zangeres vind het onvoorstelbaar dat diezelfde Pierre Cnoops er nu niet meer is. "Al is het ook een mooie dood om zo - zonder lijdensweg - te overlijden. Want met mijn Pierre heb ik de andere kant van afscheid nemen meegemaakt.”

Volgens Kraft gaat Limburg met Cnoops een hele, hele grote buutteredner missen. "Ook al was hij zo goed als gestopt. Zijn humor en vooral zijn timing. Onnavolgbaar.”Lees ook: Pierre Cnoops: een man om te onthouden

OngeloofBeppie Kraft is er enkele uren na het nieuws nog onder de indruk van. "In mijn hoofd zit ik nog steeds vol ongeloof. Dat het niet waar is. Maar zoals ik al zei: Limburg verliest een groot buuttereedner, maar het zijn natuurlijk Toos en zijn zoons Jean-Pierre en Gerald die het grootste gemis ervaren. En eigenlijk geldt dat ook voor mij: ik denk eerder aan Pierre Cnoops als die lieve, lieve man die ik ga missen dan aan Pierre Cnoops de buuttereedner.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee