Politie arresteert actieleider Gele Hesjes in Maastricht

Print

De actieleider verdwijnt in een politiebusje. Afbeelding: Mitchell Giebels

Maastricht - De politie heeft zaterdagmiddag de actieleider van de Gele Hesjes-wandeling in Maastricht gearresteerd.

Bart Krijnen werd opgepakt toen hij de Wilhelminasingel wilde oversteken terwijl het voetgangers-stoplicht op rood stond. Krijnen werd in een politiebusje afgevoerd.

Drukke wegen
De actie van de Gele Hesjes in Maastricht begon rond het middaguur rustig. Maar al snel ontstond er onrust en irritatie toen de politie met een cordon voorkwam dat de groep van zo'n veertig mensen een drukkere weg insloeg. Dat gebeurde eerst op de Sibemaweg en daarna nog een keer op de Prins Mauritslaan.

Geslonken
De actievoerders deden daarna hun hesjes uit en zetten koers naar het stadscentrum. Hun aantal was inmiddels flink geslonken.

De politie bevestigt dat er één persoon is aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. De overgebleven gele hesjes gingen naar het politiebureau om de vrijlating van Krijnen te vragen. Twee man mochten naar binnen om met de politieleiding te praten. Ze kregen te horen dat Krijnen niet meteen op vrije voeten werd gesteld maar wellicht later, in de loop van de avond.

Even na 14:00 werd de actie van de Gele Hesjes beëindigd. De organisatoren lieten weten volgende week zaterdag opnieuw de straat op te gaan in Maastricht.

Lees ook: Politie houdt Gele Hesjes tegen bij drukke weg in Maastricht

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen