Echt krijgt eigen dictee

Het Groot Limburgs Dictee trok vorig jaar veel deelnemers uit Echt en omstreken.

Het Groot Limburgs Dictee trok vorig jaar veel deelnemers uit Echt en omstreken. © Luc Lodder

Echt krijgt een eigen dictee in het dialect. Het idee is ontstaan naar aanleiding van het Groot Limburgs Dictee, dat vorig jaar werd gehouden op initiatief van De Limburger en Veldeke Limburg. De eerste editie is op zondagmiddag 24 maart.

Marcel van Lier

Een werkgroep binnen Veldeke Kring Echt is al enige tijd bezig met de voorbereidingen. Deelname staat open voor alle inwoners van de gemeente Echt-Susteren, maar ook voor oud-Echtenaren en mensen uit de omliggende regio. overige belangstellenden uit de regio en van daarbuiten. Verder zal een aantal prominente deelnemers uitgenodigd worden.

Vanuit de Veldeke kring Echt was vorig jaar veel belangstelling voor deelname aan het Groot Limburgs Dictee. Daarom is besloten om zelf een dictee te organiseren. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens de voorbereiding zijn veel vragen gerezen. Voor welk(e) dialect(en) wordt er gekozen? Hoe wordt de juiste spelling gecontroleerd? Waar gaat het dictee plaatsvinden? En wie presenteert het? De antwoorden volgen binnenkort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee