Steinse gehucht Maasband heeft weer een horecagelegenheid

Ut Bakkes Maasbendj aan de Leukhoverweg in Maasband is geopend.

Ut Bakkes Maasbendj aan de Leukhoverweg in Maasband is geopend. © De Limburger

In Maasband is zaterdag Ut Bakkes Maasbendj geopend. Daarmee heeft het Steinse gehucht pal aan de rivier weer een horecagelegenheid.

Eric van Dorst

De vier initiatiefnemers hebben aan de Leutherhoekweg een schuur met een oude stenen bakoven omgebouwd tot een gezellig trefpunt voor dorpsbewoners en passanten. Het project is door de overheid gesubsidieerd en mede bedoeld om de leefbaarheid in Maasband te versterken.

Vraag

Ook spelen Lisette en Etiënne van Mulken, Jeanne Stroucken en Ger Arts in op de groeiende vraag onder wandelaars en fietsers om hier langs de Maas te kunnen verpozen.

Er worden ook zelfgemaakte streekproducten als jam en honing verkocht. Zaterdag en zondag trakteren de uitbaters tussen 12 en 18 uur hun gasten op gratis vlaai, gebakken in de houtgestookte oven.

Openingstijden

Ut Bakkes Maasbendj is daarna geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.30 uur. In het voorjaar worden de openingstijden verruimd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee