IVN Helden gaat wintervogels tellen

Print
IVN Helden gaat wintervogels tellen

De vogelwerkgroep van IVN Helden brengt de wintervogelpopulatie in kaart. Afbeelding: IVN Helden

Helden -

De vogelwerkgroep van IVN Helden trekt er zaterdag 8 december op uit om wintervogels te tellen. Ook niet-leden mogen mee.

De groep neemt elk jaar deel aan het zogeheten Punt-Transect-Tellingenproject (PTT). Dit is het langst lopende monitoringproject van Sovon, het nationale kenniscentrum voor vogelonderzoek. Het is gestart in 1978, kende enige varianten maar blijft tegenwoordig beperkt tot een jaarlijkse decembertelling. Met 550 telroutes is het nog altijd een populaire activiteit voor in de ‘stille’ wintertijd.

Doel van het project is de aantallen en verspreiding van min of meer algemene wintervogels in kaart brengen. De resultaten zijn elk jaar verschillend, afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren.

Het vertrek is om 8.30 uur bij het IVN gebouw aan de Kloosterstraat in Helden. De wandelafstand is ongeveer 7 kilometer. Info: vogelwerkgroep@ivnhelden.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →