Naam Force India verdwijnt uit Formule 1

© EPA

De naam Force India verdwijnt voorgoed uit de Formule 1.

ANP

De internationale autosportfederatie FIA heeft bevestigd dat Racing Point vanaf 2019 de officiële naam is van het team, dat met de coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll zal rijden.

Fraude

Force India deed in 2007 zijn intrede in de koningsklasse van de autosport. De Indiase magnaat Vijay Mallya kocht destijds het team Spyker op en fungeerde ook jarenlang als teambaas. Deze zomer raakte Force India in grote financiële problemen, mede doordat de flamboyante eigenaar niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen.

De Indiase autoriteiten willen Mallya vervolgen voor fraude; hij zou na het faillissement van zijn eigen luchtvaartmaatschappij Kingfisher in 2012 nog zo’n 1,3 miljard euro verschuldigd zijn aan Indiase banken.

Stroll

Lawrence Stroll, de steenrijke vader van coureur Lance, bracht redding en nam de bijna failliete boedel over. De renstal heette vanaf de Grote Prijs van België tot het einde van dit seizoen nog Racing Point Force India, maar volgend jaar is het einde verhaal voor Force India.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee