Naam Force India verdwijnt uit Formule 1

Print
Naam Force India verdwijnt uit Formule 1

Afbeelding: EPA

De naam Force India verdwijnt voorgoed uit de Formule 1.

De internationale autosportfederatie FIA heeft bevestigd dat Racing Point vanaf 2019 de officiële naam is van het team, dat met de coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll zal rijden.

Fraude

Force India deed in 2007 zijn intrede in de koningsklasse van de autosport. De Indiase magnaat Vijay Mallya kocht destijds het team Spyker op en fungeerde ook jarenlang als teambaas. Deze zomer raakte Force India in grote financiële problemen, mede doordat de flamboyante eigenaar niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen.

De Indiase autoriteiten willen Mallya vervolgen voor fraude; hij zou na het faillissement van zijn eigen luchtvaartmaatschappij Kingfisher in 2012 nog zo’n 1,3 miljard euro verschuldigd zijn aan Indiase banken.

Stroll

Lawrence Stroll, de steenrijke vader van coureur Lance, bracht redding en nam de bijna failliete boedel over. De renstal heette vanaf de Grote Prijs van België tot het einde van dit seizoen nog Racing Point Force India, maar volgend jaar is het einde verhaal voor Force India.

Elke GP kans op 100 euro!

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Voorspel bij elke Grand Prix de uitslag en maak kans op mooie prijzen. De 1e plaats is goed voor 100 euro, de 2e plaats is 50 euro en 3e plaats is 25 euro.

> delimburger.nl/f1