Paus noemt homoseksualiteit modegril

Print
Paus noemt homoseksualiteit modegril

Afbeelding: AFP

Paus Franciscus maakt zich zorgen over homoseksuelen in de rooms-katholieke kerk.

,,Het lijkt het er zelfs op dat homoseksualiteit in de mode is, en deze mentaliteit beïnvloedt de kerk op tot op zekere hoogte.”

De uitspraken zijn afkomstig uit het boek La fuerza de la vocación (De kracht van de roeping). Het Duitse persbureau DPA beschikt over een voorpublicatie van het boek van Fernando Prado.

Vergissing

Het is een ,,vergissing” om te geloven dat homoseksuelen in het priesteronderwijs ,,niet zo slecht” zijn en dat homoseksualiteit slechts een vorm van genegenheid is, zegt Franciscus ,,In het gewijde leven en in het priesterlijke leven heeft dit soort genegenheid geen plaats.”

De rooms-katholieke kerk leert formeel dat homoseksuele neigingen best mogen, maar dat seksuele contacten tussen homo’s niet kunnen. Eerder liet Franciscus zich genuanceerder uit over homoseksualiteit. ,,De vraag is, wie zijn wij om wie zo is, wie van goede wil is en wie naar God zoekt, te beoordelen?”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen