Heerenveen is Fortuna overtuigend de baas

© ANP Pro Shots

Fortuna heeft de 3-0 zege van vorige week tegen Heracles geen vervolg kunnen geven. In Heerenveen gingen de Sittardenaren onderuit: 3-1.

Tim Geurts

Fortuna begon nog aardig in het noorden. Ninaj was met het hoofd dicht bij de 0-1, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Heerenveen nam in het vervolg de controle over. Koselev was Zeneli echter twee keer de baas in een directe confrontatie.

De 1-0 kwam er toch vlak voor de rust. Een kopbal van Hoegh ging via Dammers binnen. Na rust was het Zeneli die vanaf 11 meter raak schoot, maar het antwoord van Fortuna was snel daar. Lamprou stifte raak en bracht de spanning terug: 1-2.

HoopEven leek de gelijkmaker in de lucht te vallen. Fortuna werd sterker, begon te drukken, maar tot echte kansen leidde dat niet. In de tegenstoot gooide Van Amersfoort de wedstrijd definitief in het slot. Hij sloeg in de rebound toe.

Fortuna kon in het vervolg geen vuist meer maken, waardoor het duel voortkabbelde tot aan het laatste fluitsignaal.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee