Hoeve Jamboors wint Groen Lintje 2018

Print
Hoeve Jamboors wint Groen Lintje 2018

Het Groene Lintje werd uitgereikt door Peter Pasmans van Samen-Stroom, de winnaar van vorig jaar. Afbeelding: GroenLinks Venlo

Arcen -

Hoeve Jamboors in Arcen krijgt dit jaar het Groene Lintje. Al acht jaar op rij beloont GroenLinks Venlo initiatieven voor een duurzame en groene samenleving met deze onderscheiding.

Hoeve Jamboors is een biologische rundveehouderij, gerund door Peter Hegger en Nelleke Rijs, waar volgens de jury met veel liefde voor de natuur gewerkt wordt. GroenLinks waardeert hun inzet en idealisme. “Een boerderij runnen is al een hele onderneming, en dan leggen Peter en Nelleke zich als biologische boer en boerin ook nog eens extra regels op. Maar met een reden. Biologisch is voor hen heel logisch”, zo staat in het juryrapport.

De bekendmaking vond plaats bij Zorgboerderij Wielewaal. Naast Hoeve Jamboors waren ook werkgroep Venlo-Zuid Schoon en Stadstuinderij Venlo genomineerd voor de groene onderscheiding.

Stadstuinderij Venlo biedt Venlonaren op het kazerneterrein ruimte en gelegenheid om zelf groenten te verbouwen. Werkgroep Venlo-Zuid Schoon organiseert al vijf jaar schoonmaakacties in Venlo-Zuid. Samen-Stroom, de winnaar van vorig jaar, hield een presentatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van windenergie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →