Diploma voor 39 nieuwe ‘Weerterlogen’

Print
Diploma voor 39 nieuwe ‘Weerterlogen’

Afgelopen donderdag werden de getuigschriften uitgereikt aan alle geslaagden. Afbeelding: De Aldenborgh

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Weert is weer 39 ‘Weerterlogen’ rijker. Zij slaagden voor de cursus Weerterlogie, georganiseerd door stichting De Aldenborgh. De volgende opleiding voor Weerternaren die zich willen verdiepen in de historie van hun stad, start begin volgend jaar.

In een serie van acht lessen op donderdagavond krijgen de deelnemers vanaf 24 januari een introductie in de geschiedenis en cultuur van de stad Weert. Door Weerterlogen op te leiden wil De Aldenborgh de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis vergroten. Met de opgedane kennis kunnen cursisten na afloop familie en vrienden rondleiden door Weert. Iedereen met interesse voor Weert en zijn historie, kan meedoen. Er is plek voor maximaal veertig deelnemers.

De lessen zijn op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur in hotel-brasserie Antje van de Statie aan het Stationsplein in Weert. Deelname kost 121 euro. Informatie over inschrijving staat op de website.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →