Nieuwe bestemming Koetshuus Broekhuizenvorst

Print
Nieuwe bestemming Koetshuus Broekhuizenvorst

Het Koetshuus krijgt een educatieve en culturele functie. Afbeelding: Gemeente Horst aan de Maas

Broekhuizenvorst -

Het Koetshuus in Broekhuizenvorst krijgt een nieuwe bestemming. Het wordt een educatieve en culturele plek waar dorpsbewoners en voorbijgangers in de zomermaanden kunnen genieten van een drankje op het terras in combinatie met muziek en kunst.

Medio dit jaar heeft de gemeente Horst aan de Maas het Koetshuus te koop gezet. De wens was om een koper te vinden die een kwalitatieve en onderscheidende invulling kon bieden en bereid was te zorgen voor een goede ruimtelijke inpassing op de locatie die past bij het dorp. Bij de inschrijving was het ingediende plan leidend. Twee inschrijvers hebben gereageerd. De gemeente heeft besloten het Koetshuus te gunnen aan degene die voldoet aan de wens van het college.

In de wintermaanden zal facilitering van cultuur in de ruimste zin van het woord centraal staan. Workshops, cursussen en creatieve verrassingen zijn onderdeel van het concept.

Daarnaast zal, waar mogelijk, samenwerking worden gezocht met lopende initiatieven in Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen