Jonge Maastrichtenaar Bastings op CDA-lijst Europese verkiezingen

Print
Jonge Maastrichtenaar Bastings op CDA-lijst Europese verkiezingen

Maastrichtenaar Jimmy Bastings staat op de 12e plaats van de kandidatenlijst van het CDA bij de Europese verkiezingen. Afbeelding: Zala Opara

Maastricht / Itteren -

Jimmy Bastings uit Maastricht doet voor het CDA mee aan de verkiezingen voor het Europese parlement, mei volgend jaar. De 26-jarige Maastrichtenaar staat op de 12e plaats van de kandidatenlijst.

De CDA-fractie in het Europees Parlement telt momenteel 5 leden. Met een twaalfde stek op de lijst is het nog niet eenvoudig om ook daadwerkelijk verkozen te worden, weet Bastings. „Maar ik had gedacht een heel stuk lager op de lijst terecht te zullen komen. Ik ben een beetje overdonderd over mijn plek op de lijst.”

Bastings, die op het Porta Mosana College heeft gezeten, was in 2012 en 2013 burgerraadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Maastricht. Hij was van 2013 tot en met 2017 bestuurslid van de jongerenafdeling van de christendemocraten in Limburg en zat in het nationale jongerenbestuur. Bastings woont in Brussel en werkt als fractiemedewerker voor het CDA in het Europees Parlement.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →