Venray Lokaal tegen huisvesting arbeidsmigranten in Oude Melkfabriek

Print
Venray Lokaal tegen huisvesting arbeidsmigranten in Oude Melkfabriek

De Oude Melkfabriek. Afbeelding: Lé Giesen/archief De Limburger

Venray / Leunen -

Venray Lokaal is tegen mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten in De Oude Melkfabriek in Leunen. Dat laat de partij weten in een persbericht.

Fractievoorzitter Tino Zandbergen reageert daarmee op de onrust die volgens hem in Leunen is ontstaan nadat tijdens de commissievergadering Wonen van afgelopen dinsdag De Oude Melkfabriek toch weer in beeld kwam als locatie voor (shortstay) huisvesting van arbeidsmigranten.

De huidige situatie is volgens Zandbergen niet anders dan in de afgelopen jaren is uitgedragen in het verkiezingsprogramma van Venray Lokaal en in het collegeakkoord is overeengekomen. “Wij staan voor een goede en verantwoorde huisvesting van arbeidsmigranten. Naar de migranten toe, maar ook naar omwonenden. De inrichting van De Hulst is daarvan een voorbeeld. Hier is geluisterd naar de belangen en is op een respectvolle manier overeenstemming gevonden.”

Venray Lokaal is van mening dat ook Den Hoebert definitief van het lijstje geschrapt moet worden. Ook daar is huisvesting van arbeidsmigranten niet wenselijk, aldus Zandbergen. Na protesten van buurtbewoners werd dit plan in september al van tafel gehaald.

Zandbergen: “We hebben in Venray nog steeds een tekort aan huisvestingsruimte. Daar vallen onze gasten, die hier (tijdelijk) komen werken, ook onder. In de afgelopen jaren is dit heikele onderwerp blijven liggen. Het nieuwe college heeft het voortvarend opgepakt en wij steunen dat. Daarbij houden we rekening met alle belanghebbenden. Nu en in de toekomst.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →