Inzamelactie voedselbank Peel en Maas bij tien supermarkten

Print
Inzamelactie voedselbank Peel en Maas bij tien supermarkten

Klanten die boodschappen doen wordt gevraagd enkele producten extra te kopen voor de voedselbank. Afbeelding: archieffoto Stefan Koopmans

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

De Voedselbank Peel en Maas houdt zaterdag 8 december een inzamelactie bij tien supermarkten in de hele gemeente.

Klanten krijgen die dag het verzoek om één of twee extra producten te kopen en deze af te staan voor mensen die van een minimaal inkomen moeten leven en voor hun dagelijks levensonderhoud deels afhankelijk zijn van de gemeentelijke voedselbank. Zij ontvangen wekelijks een voedselpakket.

De Voedselbank krijgt veel producten van lokale ondernemers. In de winterperiode zijn daar wat minder verse groenten bij en worden groenten in blik of glas toegevoegd. Om de voorraad langer houdbare producten uit te breiden doet de Voedselbank in Peel en Maas mee aan de actie van omroep L1. Een aantal vrijwilligers, waaronder veel gemeenteraadsleden, werkt hieraan mee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →