Kerststal met woestijn en palmbomen in Beeselse kerk

Print
Kerststal met woestijn en palmbomen in Beeselse kerk

De keramische kerstgroep die vanaf volgende week in de Gertrudiskerk staat. Afbeelding: Stichting SBKE Beesel

Beesel / Reuver -

Een groep vrijwilligers heeft zich opgeworpen om in de Beeselse Gertrudiskerk een nieuwe kerststal te realiseren. Het zal geen traditionele kerststal worden, laat Frits Peeters namens de initiatiefnemers weten. Rotsen, palmbomen en keramische figuren bepalen het beeld.

Zo zal er, op de palmbomen na, weinig groen te zien zijn. Het decor wordt rots- en woestijnachtig zoals in Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus. De keuze voor keramische beelden ligt voor de hand, aldus Peeters. “Beesel staat bekend om de keramiek. Blikvanger is een prachtige kerstgroep van Piet Schoenmakers.”

De opbouw begint maandag al, zodat de kerststal gereed is voor de Beeselse kerstmarkt op 9 december. De vrijwilligersgroep krijgt hierbij veel ondersteuning van de ‘Gouden Ploeg’ van Bieslo, die de accommodatie en velden van de voetbalclub onderhoudt.

Naast de kerststal zullen kersttafereeltjes in keramiek en beelden op sokkels uit de verzameling van Erik Driessen te bewonderen zijn. Bovendien wordt de oude kerststal van de Gertrudiskerk voor deze gelegenheid weer te voorschijn gehaald en tentoongesteld. Deze bestond uit stoffen figuren en trok in de jaren 70 en 80 veel bekijks.

De kerststal is te bekijken tot Driekoningen, 6 januari. De kerk zal op zon- en feestdagen telkens geopend zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te doneren voor een goed doel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →