Jong en oud bakken samen pepernoten in Sint Joost

Print
Jong en oud bakken samen pepernoten in Sint Joost

Jong en oud genieten gezamenlijk. Afbeelding: BS Maria Goretti

Sint Joost -

Jong en oud genoten afgelopen donderdag en vrijdag in het Patronaat Sint Joost van zelf gebakken pepernoten.

In het kader van het ‘huiskamerplus project’ bezoeken leerlingen van basisschool Maria Goretti regelmatig de senioren in het Patronaat om gezamenlijk de ochtend door te brengen met spel-, bak-, zang-, of creatieve activiteiten.

Donderdag en vrijdag stond het bakken van pepernoten op het programma. De kleuters van groep 1/2, de peuters van Peuterzaal Buitengewoon (gevestigd in de basisschool) en de leerlingen van groep 3/4 waren aan de beurt om naar het Patronaat te gaan.

Volgens de initiatiefnemers heeft het project beide partijen veel te bieden, zoals gezelligheid, saamhorigheid, tegengaan van eenzaamheid, respect voor elkaar, omgaan met elkaar en ook leren van en met elkaar. De samenwerking is vorig schooljaar gestart en ook dit schooljaar zijn al meerdere kinderen aan de beurt geweest om op bezoek te gaan bij het huiskamerplus project.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →