Ajax heeft geen enkele moeite met ADO Den Haag

Print

Afbeelding: AD/ANP Pro Shots

Ajax heeft heel simpeltjes van ADO Den Haag gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 5-1. Ajax hoopt nu dat PSV bij Feyenoord punten verliest om de titelstrijd nieuw leven in te blazen.

Ajax begon direct overtuigend aan de wedstrijd en binnen twintig minuten was het al 2-0. Eerst scoorde David Neres na een goed actie van Dusan Tadic. Daarna verdubbelde Nicolas Tagliafico de stand na een prima assist van Zakaria Labyad. De Marokkaan zou eigenlijk op de bank beginnen, maar Lasse Schöne bleek na de warming-up toch niet in staat om te spelen. De Deen had vrijdag al last van zijn bovenbeen.

Bij Ajax was er nog een wijziging in de basisopstelling. Niet Kasper Dolberg, maar Klaas-Jan Huntelaar stond in de punt van de aanval. Dolberg heeft grote moeite om na zijn langdurige blessure op zijn oude niveau te komen. De laatste wedstrijden tegen NAC en AEK Athene viel Huntelaar sterk in waardoor hij tegen ADO weer eens in de basis mocht starten.

Afstandsschot
Na een prachtige vrije trap van ADO-aanvoerder Aaron Meijers leek de spanning vlak voor rust terug te keren in de wedstrijd, maar daar bleek niets van waar. Nog voor de pauze kreeg Matthijs de Ligt alle ruimte van de Hagenaars om uit te halen. Hij passeerde met een afstandsschot Robert Zwinkels die ook niet helemaal vrijuit ging.

Direct na rust maakte Donny van de Beek de 4-1. Maar een startsein voor een jacht naar nog meer goals was het niet. Huntelaar kreeg nog een grote kans, maar Zwinkels redde. Twintig minuten voor tijd mocht Dolberg alsnog invallen. De Deen deed precies wat hij moest doen en maakte met een subtiele voetbeweging de 5-1. Daarvoor gingen de handen nog een keer goed op elkaar toen Daley Sinkgraven mocht invallen. De middenvelder stond maar liefst een jaar aan de kant met een zware knieblessure.