Nieuwe maatregelen verkeer Ulestraten

Print
Nieuwe maatregelen verkeer Ulestraten

Zwaar verkeer dendert nog altijd door woonwijken Ulestraten Afbeelding: MHL

Ulestraten / Zuid-Limburg -

De gemeente Meerssen komt opnieuw met maatregelen tegen de aanhoudende overlast van zwaar verkeer in Ulestraten.

Vorig jaar werden in de Burgemeester Visschersstraat en de Don Boscostraat wegversmallingen en nieuwe wegbewijzering aangebracht, in de hoop dat dat iets zou veranderen aan de hoeveelheid vrachtwagens die door de kern rijden. Maar die aanpak heeft niet gewerkt, zo moet de gemeente Meerssen nu toegeven.

Bewoners van de Burgemeester Visschersstraat, de Don Boscostraat en de Catharinastraat in Ulestraten klagen nog altijd over het zware verkeer dat door de smalle straten dendert en zo de kortste route naar de A2 zoekt. Het zorgt voor onveilige situaties, geluidsoverlast en volgens de bewoners, door de trillingen, voor beschadigingen aan hun huizen.

De gemeente gaat een andere aanpak proberen. Op de kruising Burgemeester Visschersstraat-Beekerweg komt zowel in oostelijke als westelijke richting een inrijverbod voor alle verkeer met uitzondering van (brom-)fietsers en bestemmingsverkeer. Op de kruising Beekerweg-Burgemeester Visschersstraat komt eenzelfde inrijverbod in noordelijke en zuidelijke richting.

Het inrijverbod in de Burgemeester Visschersstraat, ter hoogte van huisnummer 79, en het nu doodlopend gemaakte deel van de kruising Visschersstraat-Don Boscostraat worden hiervoor opgeheven.

De gemeente gaat met kentekenscans monitoren of de nieuwe maatregelen wel werken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →