Verstappen en Dumoulin niet bij kanshebbers Sportman van het Jaar

Print
Verstappen en Dumoulin niet bij kanshebbers Sportman van het Jaar

Afbeelding: De Limburger

De kanshebbers voor de Jaap Eden Awards zijn bekend. De winnaars zullen worden bekendgemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala op woensdag 19 december in Amsterdam.

Kandidaten Sportman van het jaar:
Epke Zonderland (wereldkampioen turnen, zilver op EK)
Kjeld Nuis (goud op 1000m en 1500m op Olympische Spelen)
Jeffrey Herlings (wereldkampioen in MXGP) 

Kandidaten Sportvrouw van het jaar:
Suzanne Schulting (brons op 3000m en goud op 1000m shorttrack op Olympische Spelen)
Jorien ter Mors (goud op 1000m schaatsen op Olympische Spelen)
Anna van der Breggen (zilver op WK en EK wielrennen, winst Giro Rosa)
Annemiek van Vleuten (wereldkampioen tijdrijden in Innsbruck)

Moeilijk
,,Het was een fantastisch sportjaar voor Nederland, dus het was dit jaar erg moeilijk. We hebben lang vergaderd, maar we zijn uiteindelijk tot deze drie kandidaten gekomen,” zei jurylid Bas van der Goor.

Formule 1-coureur Max Verstappen won dit jaar de Grand Prix van Oostenrijk en Mexico. Hij eindigde als vierde in het algemeen klassement. Tom Dumoulin werd tweede in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Verstappen won de Jaap Eden Award in 2016, Dumoulin won vorig jaar. Op de vorige week gepubliceerde longlist van NOC*NSF stonden zeventien mannen, waaronder verder ook nog biljarter Dick Jaspers, kickbokser Rico Verhoeven en schaatser Sven Kramer. Epke Zonderland werd in 2011, 2012 en 2013 al verkozen tot Sportman van het jaar. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →