Sterrenrestaurant Beluga in Maastricht krijgt nieuwe eigenaar

Print
Sterrenrestaurant Beluga in Maastricht krijgt nieuwe eigenaar

Hans van Wolde. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren / Zuid-Limburg -

Servais Tielman neemt het sterrenrestaurant Beluga in Maastricht over.

Tielman, eigenaar van restaurant Cucina del mondo in Heerlen, en Beluga-topman Hans van Wolde hebben zondag hun handtekening gezet onder een overdrachtscontract. Tielman neemt per juli volgend jaar de exploitatie en de inboedel van Beluga over. Na een overgangsperiode van een paar maanden, gaat Tielman nadrukkelijk zijn stempel op het Maastrichtse restaurant drukken.

Van Wolde gaat zich toeleggen op zijn nieuwe project Brut 172. In een oude boerderij in Reijmerstok wil hij vanaf 2020, zoals hij het zelf zegt, tot het ‘culinaire uiterste’ gaan, in de hoop een derde Michelinster binnen te halen.

Ster
Tielman, die al eens een aantal jaren werkzaam was bij Beluga als souschef, wil zijn Cucina del Mondo, waar hij één ster wist te bemachtigen, vooralsnog voortzetten. Eerder liet hij zich echter al ontvallen dat een ster vasthouden in een stad als Heerlen bewerkelijk is. Zijn plan is daarom om daar een stapje terug te schakelen om in Beluga op sterrenniveau te gaan koken.

Van Wolde is 22 jaar aan Beluga verbonden geweest. Hij haalde er twee Michelinsterren binnen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →