BSAC-vrouwen op karakter naar vierde overwinning

Print
BSAC-vrouwen op karakter naar vierde overwinning

Moniek Aerts legt aan voor een schot. Afbeelding: Miriam Hüskens

Maasbree -

De handbalvrouwen van BSAC bleven zondag ternauwernood aan de goede kant van de score. Voor eigen publiek werd met 16-14 gewonnen van achtervolger United Breda.

Het duel tussen beide middenmoters werd gekenmerkt door slordig spel met veel balverlies. BSAC kon aanvallend geen vuist maken, maar compenseerde het gebrek aan slagkracht met goed verdedigingswerk. Tot de pauze (8-5) hadden de Maasbreese handbalsters een licht overwicht. Na de hervatting raakte BSAC de controle kwijt. United Breda kwam zelfs even op voorsprong, maar de thuisploeg rechtte de rug en knokte zich in de slotfase naar de vierde zege in vijf wedstrijden.

De neo-tweededivisionist nam hierdoor verder afstand van de degradatiezone en kan zich deze week zonder extra druk op de schouders voorbereiden op de langverwachte Peel en Maas derby tegen Bevo, dat met drie punten meer op de vierde plek staat. Zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Panningen. De afworp is om 20.45 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen