Veldeke Pluum voor vijftigjarig Aad Remunj

Print
Veldeke Pluum voor vijftigjarig Aad Remunj

Henk en Annelies Mulders ontvingen de Pluum van Veldeke. Afbeelding: Veldeke Krink Remunj

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Bij gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van café-zaal Aad Remunj reikte voorzitter Henk Giesbers van Veldeke Krink Remunj afgelopen zaterdag de Veldeke Pluum uit aan Henk en Annelies Mulders, al 18 jaar de uitbaters van de horecagelegenheid.

„Aad Remunj is veel meer dan een gezellig bruin café”, zei de Veldeke-preses in zijn toespraak. “Het is de huiskamer van de Kapel in ’t Zand, een ontmoetingsplek voor jong en oud waar steeds weer nieuwe plannen kunnen worden gesmeed die de wijk levendig houden.”

Ook in de uitvoering van die plannen bieden Henk en Annelies Mulders een platform van waaruit mensen de Remunjse taal en cultuur kunnen uitdragen. Giesbers: „Daarmee geven ze ruim baan aan de verspreiding van ons cultuurgoed. Veldeke Krink Remunj voelt zich al jaren één van deze welkome gasten en wil dit graag met de uitreiking van de Pluum kenbaar maken.”

Tijdens het jubileumfeest werd een kleine Kapelse versie van de opera-bouffe Sjinderhannes opgevoerd, trad de zanggroep Op Good Gelök voor het voetlicht en vond er een heuse Leste Aom-revival plaats.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →