Hakhoutdag verbetert leefomgeving van de eikelmuis

Print
Hakhoutdag verbetert leefomgeving van de eikelmuis

De eikelmuis is een zeldzaam diertje. Afbeelding: Buitenkracht

Bemelen -

Platform Buitenkracht komt zaterdag 8 december in actie om het leefgebied van de eikelmuis te verbeteren. Dat gebeurt door dichtbeboste gebieden waar de muis voorkomt uit te dunnen zodat de eikelmuis zich gemakkelijker kan verspreiden.

De eikelmuis is een zeldzaam diertje. Zuid-Limburg is één van de weinige plekken waar deze slaapmuis zich nog voortplant. Daarom is het belangrijk dat dit leefgebied in stand gehouden wordt. Vrijwilligers aangemerkte bomen met handgereedschappen verwijderen. Het hout mag worden meegenomen. Iedereen die zin heeft in een lekker dagje natuurwerk is van harte welkom. Bij de lunch wordt er voor een hapje gezorgd.

Buitenkracht is ontstaan uit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten. Buitenkracht is verbinder en facilitator op het gebied van vrijwilligerswerk in het landschap en wil meer bewustzijn creëren voor de natuur in eigen omgeving. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar: landschapsorganisaties kunnen er klussen op plaatsen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om de klus uit te voeren.

Deze hakhoutdag in Bemelen begint om 09.30 uur en eindigt rond 15.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar r.gilissen@ikl-limburg.nl onder vermelding van naam, adres, mobiel nummer, het aantal personen en wel of geen aanhangwagen.