Mia verhuist naar Venlo

Print
Mia verhuist naar Venlo

Uit onderzoek blijkt dat dialect spreken bijdraagt aan geluksgevoel. Afbeelding: Harry Heuts

Het Limburgs Museum in Venlo verwelkomt vanaf dinsdag 4 december een nieuwe ‘inwoner’: Mia. ‘Mia’ is de theatrale vertaling van een wetenschappelijk onderzoek waarin aangetoond wordt dat dialect spreken in een verzorgingshuis bijdraagt aan geluk van oudere bewoners.

Mia is een onderzoek dat uitgevoerd werd door Jolien Makkinga, sociaal cultureel antropologe van het Meertens Instituut en hoogleraar taalcultuur Leonie Cornips van de Universiteit Maastricht.

Dialect

Mia was de afgelopen oktober en novembermaanden in verzorgingshuizen in Maastricht te bezoeken. Speciaal voor het Noord-Limburgse bezoek is een nieuwe dialectversie - uiteraard in het Venloos - gemaakt.

Mia is vanaf 4 december te bezoeken in het Limburgs Museum tot en met 3 februari 2019. Van dinsdag t/m zondag 11 - 17 uur.

Podcast

Mia’s podcast over dit wetenschappelijk onderzoek en meer informatie is te vinden op: www.stichtinglaudio.nl/mia

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen