Klosterhoaf Arcen wordt woonzorgcentrum

Print
Klosterhoaf Arcen wordt woonzorgcentrum

Voormalig gemeenschapshuis Klosterhoaf in Arcen. Afbeelding: Stefan Koopmans

Arcen / Noord-Limburg -

Het voormalige gemeenschapshuis Klosterhoaf in Arcen wordt een woonzorgcentrum voor 24 ouderen met dementie of een lichamelijke beperking.

Bedoeling is dat in 2019 wordt gestart met de verbouwing van de Klosterhoaf. Bij het plan is zorginstelling Proteion betrokken. In samenwerking met Proteion starten twee zorgondernemers de kleinschalige zorgvoorziening in Arcen.

Ton Drissen is voorzitter van de werkgroep die heeft gewerkt aan de nieuwe invulling van Klosterhoaf. Volgens hem zijn er twee mensen gevonden die investeren in de plannen. Een echtpaar wordt exploitant van het woonzorgcentrum. Volgens Drissen willen de twee nog niet in de publiciteit treden omdat ze momenteel nog een andere baan hebben. Op 21 februari worden de plannen verder toegelicht tijdens een openbare vergadering van de dorpsraad.

Drissen noemt het positief dat de voorziening in Arcen er komt. „Want voor ouderen in het dorp is het van groot belang dat ze een eigen woonplek in het dorp kunnen houden.” Volgens Drissen wordt het pand aan de buitenkant wit en wordt het gebouw duurzaam verbouwd. De bouwtijd van het centrum is een jaar. Proteion werkt momenteel al samen met ondernemers die vergelijkbare zorgvoorzieningen uitbaten in onder meer Horn, Susteren en Kelpen-Oler.

Gebruikers van de Klosterhoaf verhuisden in 2016 naar de nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) De Schans elders in het dorp. In 2009 wilden de voormalige gemeente Arcen en Velden en de voormalige Woningstichting Arcen en Velden het gebouw van de Klosterhoaf eigenlijk slopen. Dit ging uiteindelijk niet door.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje