Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Een fancy kerstdiner hoeft geen fortuin te kosten

Wanda Schrijvers (rechts) en Heleen Lucassen (midden) kijken toe hoe Janneke Philippi (links) de amarettotruffels snijdt. Afbeelding: Loraine Bodewes

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen - Advertenties schreeuwen in december maar één ding: kopen! Koop dat reeruggetje of die kreeft, dan wordt kerst pas écht bijzonder. Maar wat zet je op tafel als je niet veel te besteden hebt? Kookboekenauteur Janneke Philippi laat zien dat een fancy kerstdiner geen fortuin hoeft te kosten.

Wat staat er op het menu met kerst? Wilde duif op een bedje van taugé of gerookte ganzen- lever? Aan tafel bij het Kookpodium in Beek wordt er druk gebabbeld. Sinterklaas en zijn entourage zijn nog maar net vertrokken of het volgende feest dient zich aan: Kerstmis. Heleen Lucassen (53), eigenaresse van het Kook- podium, zit middenin de voorbereidingen. In aanloop naar kerst verzorgt ze kookworkshops. En met Kerstmis? Dan staat ze zelf achter de kookpot. „Op kerstavond en tweede kerstdag ...