‘We hebben elkaar en dat is goud waard’

Print
‘We hebben elkaar en dat is goud waard’

Het huwelijk van Leonardus en Wesley vond plaats voor de ogen van heel Nederland. Afbeelding: Ilona Flokstra

Heythuysen -

“Ja ik wil.” Op het oog slechts drie piepkleine woorden, maar wel drie met een enorme emotionele lading erachter. In de voorbije weken passeerden maar liefst 32 bruiloften de revue in het SBS6 programma ‘Wie heeft de mooiste bruiloft’. In het tv-programma gingen juryleden Maik de Boer en Anouk Smulders op zoek naar, zoals de naam verraadt, de mooiste bruiloft van Nederland. En zo gebeurde het, dat het presentatie-duo zomaar stuitte op de bruiloft van Leonardus en Wesley Coenen in Haelen.

“We genieten nog elke dag na van onze huwelijksdag,” steekt Leonardus enthousiast van wal. “Dat komt natuurlijk door de fantastische dag die we samen met onze familie en vrienden hebben beleefd, maar ook door de afleveringen die we tot en met de laatste hebben gevolgd.” Wesley knikt instemmend. Na hun eerste ‘ontmoeting’ via Facebook en Instagram, ontstaat een warme vriendschap. Deze groeit in rap tempo uit tot echte liefde. Liefde die zo sterk is, dat Leonardus deze na een paar maanden bezegelt met een aanzoek. “Ik werd totaal verrast met een flashmob op het Munsterplein in Roermond. En vervolgens natuurlijk die grote vraag,” vertelt Wesley. Hij hoeft echter geen seconde over zijn antwoord na te denken en de rest is al enkele maanden geschiedenis. Leonardus: “Zelf gaf ik de voorkeur aan een kleine bruiloft, maar Wesley wilde graag uitpakken.” “Tuurlijk! Wat mij betreft trouw je maar 1 keer, dus dan moet je het naar mijn mening ook goed doen,” antwoordt hij. Na het prikken van de datum gaven ze zich 1,5 jaar de tijd om alles tot in de puntjes te plannen. Op aandringen van vrienden besloten ze zich op te geven voor het televisieprogramma, waar een prijs van 5000,- euro mee te winnen viel. Een prijs waar ze een heel bijzonder doel voor hadden. “Voor mij hoefde dat televisieprogramma niet zo,” geeft Leonardus toe. “Ik sta niet graag op de voorgrond, maar Wesley daarentegen? Die vindt het fantastisch om in de spotlights te staan!” Wesley lacht bevestigend.

Bloed, zweet, tranen en geduld

Met onder andere een fotograaf uit Groningen, een bruidstaart uit Sittard, een droomlocatie voor de trouw en vervolgens het feest vallen in de loop der voorbereiding langzaam alle puzzelstukjes op z’n plek. “Het heeft wel het nodige bloed, zweet, tranen en geduld gekost,” bekent Leonardus. “Zo ging bijvoorbeeld de startmotor van de gehuurde gouden limousine een week voor de bruiloft stuk, maar kregen we als alternatief een cremekleurige.” Omdat beiden katholiek zijn, besluiten ze in navolging van het doopsel, communie en vormsel ook voor de kerk trouwen. Pastoor Vankan uit Heythuysen reageert enthousiast, maar is afhankelijk van de goedkeuring van het bisdom. En daar strandt het goede voornemen. Leonardus: “Ik heb persoonlijk de bisschop gebeld en wat denk je? Aan een huwelijk tussen twee mannen wilde de kerk niet meewerken. Ik mocht niet eens mijn verhaal doen!” Verbijstering alom. En vooral teleurstelling. Als alternatief besluiten ze te trouwen in de kapel van kasteel Aldenghoor. Een schot in de roos qua locatie, ook volgens de jury. Het feest wordt vervolgens gevierd in de naastgelegen Vogelmolen. “Bij de Vogelmolen zijn we met open armen ontvangen. Zo fijn! Ze stonden letterlijk dag en nacht voor ons klaar.” Ondanks de nodige voorbereidingsstress wordt het een onvergetelijke dag. Zo concludeert ook het jurykoppel. “Het was echt een prachtige en bijzondere dag. Een dag ook dat twee families een werden,” kijken Wesley en Leonardus terug. De hoofdprijs ging dan misschien nipt aan hun neus voorbij, ze hadden de ervaring niet willen missen. “Er kan er maar een winnen. Maar we hebben elkaar en dat is goud waard,” aldus het dolverliefde stel. “Al geven we toe dat we het geld goed hadden kunnen gebruiken als een stapje dichter bij onze kinderwens. Gezinsuitbreiding zou ons geluk helemaal compleet maken.”

Bekijk hier de aflevering terug: