UWV doet onderzoek naar re-integratiebureau Maas Groep

Print
UWV doet onderzoek naar re-integratiebureau Maas Groep

UWV bevestigt onderzoek te doen naar Maas Groep. Afbeelding: Harry Heuts / MGL

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Uitkeringsinstantie UWV doet onderzoek naar de handel en wandel van re-integratie- en outplacementbureau Maas Groep.

Oud-medewerkers van Maas Groep, met acht vestigingen in Limburg, betichten het bureau van misleiding. Hun dienstverband werd door het bureau overgenomen omdat ze boventallig waren geworden. Het bureau kreeg daarbij een flinke zak geld mee van de oud-werkgever, omdat de werknemer afstand deed van alle financiële rechten. Echter, na een jaar tot anderhalf jaar stonden ze bij Maas Groep alsnog op straat.

Televisieprogramma De Monitor besteedde begin november aandacht aan de handelwijze van Maas Groep, dat in Roermond opgericht werd en inmiddels landelijk 30 kantoren telt. Dat leidde ertoe dat keurmerkorganisatie Blik Op Werk het keurmerk introk en onderzoek instelde naar het bureau.

UWV bevestigt dat de uitzending van De Monitor eveneens aanleiding is om onderzoek in te stellen. „We willen weten wat er aan de hand is? Spelen er daadwerkelijk zaken die niet in de haak zijn zoals in De Monitor gesuggereerd wordt? We zullen daarbij ook een goed gesprek voeren met de directie van Maas Groep”, laat een woordvoerder van de uitkeringsinstantie UWV desgevraagd weten. Hoeveel tijd het UWV voor het onderzoek nodig zal hebben, is niet duidelijk.

Als gevolg van het televisie-uitzending van De Monitor heeft er volgens Maas Groep al toe geleid dat het faillissement voor dochteronderneming Inc4 is aangevraagd. „De onrust als gevolg van deze negatieve publiciteit heeft er helaas toe geleid dat bestaande opdrachten werden geannuleerd en dat we nieuwe opdracht misliepen”, schrijft Elseline van de Assem, directeur van zowel Inc4 als Maas Groep op de website van Inc4.

Als gevolg van het faillissement van Inc4, dat officieel nog niet is uitgesproken, zouden ruim zestig mensen op straat staan.