Prestigieuze drielandentrein nu trein door één land

Print
Prestigieuze drielandentrein nu trein door één land

Afbeelding: Stefan Koopmans

Heerlen / Maastricht / Itteren / Hoensbroek -

Van het prestigieuze project drielandentrein is nog maar weinig over. Nadat eerder België om uitstel vroeg, loopt nu ook de route over Duits grondgebied vertraging op.

De drielandentrein zou station Liège Guillemins via Maastricht en Heerlen verbinden met Aachen Hauptbahnhof. Medio november werd al duidelijk dat België de goedkeuring per 9 december niet geeft. De belangrijkste reden daarvoor was dat de nieuwe treinen niet voorzien zijn van het nieuwe veiligheidssysteem ERTMS zoals België eist. Reizigers zullen voorlopig op (een deel van) het traject tijdelijk met bussen worden vervoerd.

Testritten
De testritten zoals die voor materieel en de nieuwe infrastructuur in de eerste week van december waren voorzien, gaan gewoon door. Hoeveel vertraging de start van de treinlijn tussen Aachen en Maastricht hierdoor precies op gaat lopen, is nog niet duidelijk omdat Arriva van de goedkeurende partij afhankelijk is.

Lees ook: Drielandentrein mag ook Duitsland niet in, toch feest

De reizigersactie die de start van de lijn zou symboliseren (één dag gratis reizen op 16 december) vervalt en zal op een later moment worden aangeboden.