Duurzaam pop-uphotel komt naar Limburg

Print
Duurzaam pop-uphotel komt naar Limburg

Afbeelding: Loraine Bodewes

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Sittard / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

De ecocapsule, het duurzame pop-up hotel, komt dit voorjaar definitief naar Limburg.

Initiatiefnemer André Köppen uit Gulpen heeft samen met twee compagnons de mobiele hotelkamer gekocht. Hun bedrijf Sleeping Experience BV wordt daarmee de dealer voor de Benelux.

Het is de bedoeling dat de capsule door een bedrijf voor zeven dagen wordt gehuurd voor bijvoorbeeld een evenement, als innovatief marketinginstrument of om tijdelijk extra capaciteit te creëren.

De mobiele duurzame hotelkamer is helemaal zelfvoorzienend. Hij kan dus overal in het Limburgse landschap staan. De zonnepanelen en de windmolen zorgen voor de energie. Om te kunnen douchen wordt het regenwater opgevangen.

Binnen in de capsule, die een vloeroppervlak heeft van 6,3 vierkante meter, past een tweepersoonsbed, een wc, een douche en een klein keukentje.

Het bedrijf Ecocapsule uit Bratislava in Slowakije werkt al negen jaar aan de verfijning van het ontwerp en ziet de capsule vooral als een platform voor innovatie en duurzaamheid. Het water wordt op een speciale manier gezuiverd en via een app kun je precies zien hoe vol de accu’s zijn, hoeveel water er nog is en hoe het weer gaat worden.

De capsule werd afgelopen september gepresenteerd tijdens de Hopfeesten in Gulpen. Ondernemers reageerden enthousiast en zagen hem bij wijze van spreken al op het Drielandenpunt, in GaiaZoo en tussen de fruitbomen staan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen