Video: Onbewaakte spoorwegovergang Geleen definitief op slot

Print
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Het onbewaakte spoorwegovergang in Geleen is definitief op slot. In overleg met de gemeente Sittard-Geleen sloot ProRail maandagmiddag deze overgang aan de Raadskuilderweg.

In bijzijn van directeur Pier Eringa werden er hekken geplaatst waardoor niemand meer gebruik kan maken van de spoorwegovergang. 

Geluk
De spoorwegbeheerder openbaarde in november en maandagmiddag spectaculaire beelden van twee bijna-ongeval op de onbewaakte spoorwegovergang in Geleen. Op de filmpjes is te zien hoe de fietsers ternauwernood ontsnappen aan een wellicht fatale botsing met een intercity. ProRail besloot na het eerste filmpje op internet de overweg te sluiten. 

Als het aan de spoorbeheerder ligt gaan alle onbeveiligde spoorwegovergangen in Limburg heel snel volledig dicht, maar dat kan alleen met instemming van de overheid.

Lees ook: Emoties bij afsluiten spoorwegovergang Geleen

Tunnel
Voor fietsers en voetgangers is een omleidingsroute. Ze zullen langere tijd een omweg moeten maken, want de bouw van een tunnel onder het spoor door is gepland in 2020 en 2021.