LOES vormt met OR6 nieuwe omroep

Print
LOES vormt met OR6 nieuwe omroep

De radiostudio van Omroep LOES. Afbeelding: Maartje van Berkel

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren -

De Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) fuseert met Omroep Roerdalen (OR6) en vormt vanaf 2019 de nieuwe Streekomroep Limburg 2. Daarmee lijkt een einde te komen aan een roerige periode voor de voormalige LOES.

In oktober viel het doek voor LOES. Het bestuur zag geen andere uitweg dan het beeld op zwart te zetten nadat de gemeente weigerde te voldoen aan een extra subsidieaanvraag van 60.000 euro. Wel werd afgesproken de zendvergunning drie maanden aan te houden om LOES de kans te geven orde op zaken te stellen.

Voorzitter Jan Vleeshouwers benadrukt dat LOES geen doorstart maakt. „Dat kan ook niet, de stichting LOES is nog niet opgeheven. We hebben de schuldeisers een voorstel gedaan tot kwijtschelding van de schulden.”

Volgens Vleeshouwers vormt dat echter geen belemmering om een nieuwe omroep te beginnen met de collega’s van Omroep Roerdalen 6 onder de nieuwe naam Streekomroep Limburg 2, waarbij het cijfer 2 verwijst naar de beide gemeenten.

LEF-TV

Voor de Echter internetomroep LEF-TV komt het nieuws van de fusie tussen LOES en OR6 als een verrassing. Omroepvoorzitter Paula Cox: „We waren best ver om de zendvergunning in Echt-Susteren te verkrijgen. We betreuren het dan ook dat LOES niet naar ons heeft gekeken voor een samenwerking. Jammer, maar we gaan gewoon door met onze internetzender.” LEF.TV werd in 2016 opgericht door opgestapte vrijwilligers van LOES na een intern conflict.

Jan Vleeshouwers meldt in een reactie dat al langer werd gesproken met de Roerdalense omroep over samenwerking en dat daarom niet met LEF.TV is gesproken. Vanuit de voormalige vrijwilligersclub van LOES wordt gekeken wie mee over kan en wil naar de nieuwe omroep die gaat uitzenden vanuit een studio in Posterholt.

Subsidie

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren is positief gestemd over het nieuws van de nieuwe omroep. „De gemeente is bijzonder ingenomen met het nieuws dat Omroep LOES een gedegen en stabiele partner heeft gevonden in de regio. Bij de behandeling van de begroting 2019 in november is het budget voor de omroepsubsidie heel bewust in stand gelaten. Dit betekent dat de nieuwe omroep, zodra ze over de zendmachtiging voor Echt-Susteren beschikt, daar een beroep op zal kunnen doen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen