Eerbetoon voor Sully, de trouwe steun en toeverlaat van Bush sr.

Print
Eerbetoon voor Sully, de trouwe steun en toeverlaat van Bush sr.

Sully slapend voor de kist met het stoffelijk overschot van zijn baasje. Afbeelding: Jim McGrath

‘Mission completed’ oftewel missie voltooid. Treffende woorden onder een foto van de hulphond van oud-president George W. H. Bush voor de kist van zijn vrijdag overleden baasje (94). De woordvoerder van de familie plaatste de afbeelding met tekst gisteravond op Twitter én op de Instagram-pagina van Sully.

Dat deed Jim McGrath bij wijze van eerbetoon aan de gele labrador die de laatste maanden de steun en toeverlaat was van de zieke oud-president. Hij was het 41ste staatshoofd van de Verenigde Staten. Vandaar de hashtag #41 bij de tekst onder de foto.

Bush’ zoon George W. deelde de foto later op zijn eigen Instagram-pagina met de tekst: ‘Hoezeer onze familie deze hond ook gaat missen, we troosten ons met de wetenschap dat hij dezelfde vreugde zal brengen in zijn nieuwe thuis: het Walter Reed’ (Militair Medisch Centrum in Bethesda, Maryland).

Ruim vijf maanden

Sully hielp Bush senior sinds 25 juni. De oud-president was dolblij met de komst van de hulphond. ‘Een groot plezier om ons nieuwste familielid Sully te verwelkomen, een prachtige - en prachtig getrainde - labrador van @America’sVetDogs. Ik kan niet dankbaarder zijn. In het bijzonder voor hun inzet voor onze veteranen’, schreef hij op Twitter onder een foto van hem met de nieuwe huisgenoot en oud-president Bill Clinton.

De trouwe viervoeter werd opgeleid door America’s VetDogs, een non-profitorganisatie die hulphonden levert. Volgens Evan Sisley, een van de verzorgers van Bush, kon Sully deuren openen, voorwerpen pakken en hulp halen, maar was hij “meer dan wat dan ook, een geweldige metgezel.”

Uitvaart

Het lichaam van George W.H. Bush wordt volgens officials vandaag door een autocolonne vervoerd van een mortuarium in Houston naar de Ellington Field Joint Reserve Basis, een luchtmachtbasis in Texas. Van daaruit wordt de kist overgevlogen naar vliegbasis Joint Base Andrews in Maryland. Dit vanwege een eerbetoon aan de oud-president in Washington.

Daarna wordt de kist met het stoffelijk overschot teruggevlogen naar Texas, waar donderdag de uitvaartplechtigheid plaatsvindt in het George W. Bush Library Centre, de presidentiële bibliotheek van de Bush junior.