Basketbal

Cougars na winst op tweede plek

Cougars na winst op tweede plek

Donatas Stukas (nr.14) van Gennep Cougars scoort zijn punt Afbeelding: Peter Gommans

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Noord-Limburg -

De basketballers van Gennep Cougars blijven meedoen om de titel in de tweede klasse. De Gennepenaren klopten zondag concurrent Achilles’78 met 67-59.

De basketbalcompetitie van de tweede klasse is na ongeveer negen wedstrijden verdeeld in twee groepen. De bovenste zes teams die strijden om het kampioenschap. De zes teams uit het ‘rechter rijtje’ willen degradatie ontlopen. Gennep Cougars hoort bij de bovenste zes en strijdt dus mee voor het kampioenschap. Achilles staat op de zesde plek, en moest dus verslagen om mee te blijven doen in de race naar het kampioenschap.

Achilles begon de wedstrijd met felle aanvallen en aanvallende rebounds. Cougars had met name last van de driepuntschutters van Achilles die het eerste kwart voor veel dreiging en scores zorgden. Later in het eerste kwart kon veelvuldig de fastbreak worden gelopen door Sorin Feron waardoor het eerste kwart werd bereikt werd met een 17-14 voorsprong voor Cougars. Het tweede kwart kenmerkte zich door Gennep, dat op de vrije worpen meer ballen scoorde dan Achilles. Hierdoor kwam de ruststand op 36-32 in het voordeel van Gennep. In het derde kwart schakelde Cougars om naar een zoneverdediging waarbij fel uitgestapt werd naar de driepuntschutters. Ook Swinkels, die de eerste helft veel uit driepuntpogingen scoorde, slaagde erin het derde kwart niet goed in de driepunters te scoren. Daarnaast maakte Gennep in de aanval veelvuldig gebruik van centers Dekker en Van de Uijtert waardoor vele scores volgden onder de ring. Gennep won de wedstrijd met 67-59 waardoor Cougars zich vestigt op de tweede plaats in het klassement .

Zaterdag 8 december speelt Cougars om 20.15 uur de topper uit bij koploper Deurne Pioneers.