Glazen Winkeltje in Gennep staat op de kaart

Print
Glazen Winkeltje in Gennep staat op de kaart

Het Glazen Winkeltje in Gennep is open van 7 tot en met 21 december. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Noord-Limburg -

De 3FM actie Serious Request kan ook deze feestmaand rekenen op support vanuit Niersstad Gennep. Het in 2017 zo geslaagde initiatief van het Glazen Winkeltje krijgt een vervolg. De enthousiaste ouders van leerlingen van Basisschool De Ratel zijn al maanden in de weer om alles voor de opening op vrijdag 7 december gereed te hebben.

Richt 3F Serious Request zich op de acties voor hulp aan reanimatie, bij natuurrampen en in oorlogsgebieden, het Glazen Winkeltje in Gennep wil daar weer een bijdrage aan leveren.

Met het kroost thuis bij de wederhelft bogen maandagavond de initiatiefnemers zich over de laatste werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Het normaal gesproken leegstaande pand aan De Poel in Gennep heeft weer de uitstraling van een ruime sfeerwinkel waar piramides van kaarsen zijn gebouwd, en op stellingen allerlei hebbedingetjes staan uitgestald.

Sara Ackerschott en Silvy Jacobs vertellen enthousiast over ‘hun’ Glazen Winkeltje. Het Glazen Huis blijft dit jaar dan achterwege, de acties in het hele land blijven onverminderd sympathiek. ,,Mensen leggen toch de link wel tussen het Glazen Winkeltje en het Glazen Huis”, zegt Sara Ackerschott, een van de initiatiefnemers, ,,En inmiddels hebben we ook zelf een naam opgebouwd in Gennep en omstreken. Dat merkten we wel bij het werven van sponsors. We hebben er zeventig bereid gevonden. Er waren ondernemers die naar ons kwamen, omdat ze de actie nog kenden van vorig jaar.”

De ouders nemen dan het initiatief, de bijdrage van de leerlingen van De Ratel blijft prominent. “Onder lestijd bemannen leerlingen van groep 7 en 8 steeds de winkel, samen met een volwassene. De leerlingen uit de groepen een tot en met zes komen hier met regelmaat een workshop volgen”, zegt Silvy Jacobs.

De Glazen Winkel opent vrijdagmiddag de deuren en is non stop open tot vrijdag 21 december. Om 21.00 uur sluit de winkel. Tot dat is de winkel zeven dagen per week open voor cadeauartikelen, workshops en een drankje. “We hebben dagelijks twee veilingen via onze Facebookpagina. De Gennepse ondernemers bieden dagelijks een artikel aan waarop geboden kan worden”, zegt Chantal van Ophuijzen. De andere kavel komt van de leerkrachten van De Ratel. ”De aangeboden diensten variëren dagelijks”, zegt Silvy Jacobs.

In 2017 was het Glazen Winkeltje een doorslaand succes. Een cheque van ruim 12.000 euro werd afgegeven bij het Glazen Huis in Apeldoorn. Gennep staat bij 3FM op de kaart, bevestigt Chantal van Ophuijzen. ,,Maar helaas komt er deze maand geen dj naar Gennep. Ook liggen we niet op de route van de acties. We blijven zoeken naar een mogelijkheid. In de radio-uitzending waren we al. We gaan er voor om daar nog eens in te komen.”

Om die publiciteit gaat het de ouders niet. De waardering is er. “We streven er naar weer een mooi bedrag bijeen te brengen voor de goede doelen van Serious Request”, besluiten ze.

FOTO