Dierbaar

Puck de teckel heeft dankzij een beugel weer rechte tanden

Print

Ook honden krijgen een beugel als hun tanden scheef staan. Die van Puck staan inmiddels zoals ze moeten staan. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Puck de teckel.

Scheve tanden? Dan krijg je een beugel natuurlijk. Zelfs als je een teckel bent. „Puck had twee hoektanden die naar binnen groeiden. We wilden voorkomen dat ze daar last van zou krijgen”, vertelt baasje Richard Rutten (46) uit Maastricht. Dus ging Puck naar de dierentandheelkundige.Gelukkig staan haar tanden weer recht. Puck is bijna een jaar nu. „Ze is puppy af, maar nog steeds ondeugend. De was die ophangt, vindt ze bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Er verdwijnen regelmatig sokken in haar bek, waar ze graag op knauwt.”

Een andere hobby is wandelen. Op zondag gaat het hele gezin lekker lang met haar het bos in. „Dat is echt quality time. Heerlijk.” Daarna doet Puck thuis een dutje. „We stoppen haar altijd toe met een dekentje. Ze is best een beetje verwend.”

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje