Rechtbank

Taakstraf voor aanranding in speeltuin Venray

© iStock

De 65-jarige T.H. uit Echt krijgt een taakstraf van 100 uur voor het aanranden van een jonge vrouw in een binnenspeeltuin in Venray, in 2016. Dat oordeelde de rechtbank in Roermond dinsdag.

Rik van Hulst

De Echtenaar was in de indoorspeeltuin bezig een doolhof te maken, toen hij de vrouw wilde laten zien of het doolhof kindvriendelijk was. Toen zij naar boven ging en met H. stond te praten, kneep hij haar uit het niets in haar borst, aldus de rechtbank. Toen ze wegliep, ging hij haar achterna en pakte haar bij haar bil. De rechtbank oordeelt dat de ‘handeling onmiskenbaar een seksuele lading heeft’.

Taakstraf

De reclassering stelde eerder dat de verdachte door zijn psychische gesteldheid niet in staat zou zijn om een taakstraf uit te voeren. De officier van justitie eiste zodoende twee maanden voorwaardelijke celstraf.

De rechter dacht daar dinsdag anders over en vindt dat hij best in staat is om enige uren per dag een taakstraf uit te voeren.

Lichtere straf

Omdat de verdachte zo lang heeft moeten wachten op een uitspraak, viel de straf iets lager uit dan de 120 uur die de rechtbank redelijk achtte. Zodoende is H. veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur of vijftig dagen cel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal