Rechtbank

Taakstraf voor aanranding in speeltuin Venray

Print
Taakstraf voor aanranding in speeltuin Venray

Afbeelding: iStock

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Aasterberg / Berkelaar / Hingen -

De 65-jarige T.H. uit Echt krijgt een taakstraf van 100 uur voor het aanranden van een jonge vrouw in een binnenspeeltuin in Venray, in 2016. Dat oordeelde de rechtbank in Roermond dinsdag.

De Echtenaar was in de indoorspeeltuin bezig een doolhof te maken, toen hij de vrouw wilde laten zien of het doolhof kindvriendelijk was. Toen zij naar boven ging en met H. stond te praten, kneep hij haar uit het niets in haar borst, aldus de rechtbank. Toen ze wegliep, ging hij haar achterna en pakte haar bij haar bil. De rechtbank oordeelt dat de ‘handeling onmiskenbaar een seksuele lading heeft’.

Taakstraf

De reclassering stelde eerder dat de verdachte door zijn psychische gesteldheid niet in staat zou zijn om een taakstraf uit te voeren. De officier van justitie eiste zodoende twee maanden voorwaardelijke celstraf.

De rechter dacht daar dinsdag anders over en vindt dat hij best in staat is om enige uren per dag een taakstraf uit te voeren.

Lichtere straf

Omdat de verdachte zo lang heeft moeten wachten op een uitspraak, viel de straf iets lager uit dan de 120 uur die de rechtbank redelijk achtte. Zodoende is H. veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur of vijftig dagen cel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen