Rechtbank

Jaar celstraf voor overval op friettent in Horst

Print
Jaar celstraf voor overval op friettent in Horst

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst -

De 39-jarige Fakyr T. uit Horst die op 17 mei van dit jaar een overval pleegde op een friettent in Horst aan de Maas, is veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk. Dat oordeelde de rechter dinsdag in Roermond. Die acht afpersing bewezen.

Eerder verklaarde T. tegenover de rechtbank dat hij geld nodig had om een pistool te kopen. Hij zou het wapen willen gebruiken om zichzelf te doden. Hij was ten einde raad, omdat pogingen om te worden opgenomen in een kliniek waren mislukt. Toen ging hij over tot de overval op de friettent.

Psychose

Volgens zijn advocaat Jean Schyns gebeurde het delict tijdens een psychose. De officier van justitie vroeg de rechtbank de verdachte 540 dagen gevangenisstraf op te leggen, waarvan 340 dagen voorwaardelijk.

Ingrijpend

De rechter verweet T. onder meer dat hij zich niet realiseerde hoe ingrijpend een overval kan zijn op iemands leven. Daarbij acht de rechtbank bewezen dat de overvaller met dreiging van geweld de vrouw gedwongen heeft geld af te geven. „De zeer angstige momenten voor het slachtoffer waren blijkbaar van onderschikt belang. De medewerker heeft aangegeven eerder te willen stoppen bij de friettent hierdoor”, aldus de rechter die T. achttien maanden gevangenisstraf oplegde, waarvan zes voorwaardelijk.